Yahya Hassan skal læse digte op på Vesterbro


Arkivfoto


Den populære og kontroversielle digter, Yahya Hassan kommer i næste uge og læser digte op på Vesterbro. Arrangementet vil foregå i Basement ved Vega på Enghavevej.

LÆS OGSÅ: PET måtte beskytte digter Hassan mod vrede muslimer

Yahya Hassans digte bliver opfattet provokerende af mange med muslimsk baggrund. Ved tidligere arrangementer i Odense, hvor Yahya Hassan læste digte op, kom det til uroligheder med en større gruppe unge. Politiet var talstærkt mødt op og fik forhindret de vrede unge i, at angribe Yahya Hassan, da han forlod stedet.

LÆS OGSÅ: Digter Hassan overfaldet af tidligere dømt terrorist

Yahya Hassan er flere gange blevet truet på livet af vrede muslimer og bliver derfor passet på af politiets efterretningstjeneste, PET.

LÆS OGSÅ: Politiet aflyser arrangement med digter Hassan i Vollsmose

Yahya Hassan blev den 18 november sidste år overfaldet på Hovedbanegården af en 24-årig mand med muslimsk baggrund. Yahya Hassan blev slået flere gange under overfaldet. Den 24-årig blev senere dømt i byretten for overfaldet på Yahya Hassan.

LÆS OGSÅ: Vollsmose-elev udfordrer Digter Hassan

Yahya Hasan fortalte dengang i retten, at han blev slået fem til 10 gange i ansigtet og på kroppen, og at den 24-årig skulle have sagt: “Vantro – dø!”

LÆS OGSÅ: Tiltalt for at true digter Hassan over Facebook

Den 24-årig overfaldsmand er tidligere dømt i en terrorsag. i 2007 blev idømt syv års fængsel for forsøg på terrorisme.

LÆS OGSÅ: Unge protesterede mod digter Hassan i Vollsmose

Der er tale om manden, som dengang gik under navnet Abdul Basit Abu-Lifa, men som i dag har skiftet navn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Abu-Lifa blev dømt i den såkaldte terrorsag fra Glostrup, der handlede om samarbejde med en dansktyrker og en svensk-bosnier, som i Bosnien blev dømt for at planlægge et terrorangreb.

Yahya Hassan kommer ikke alene på Basement. Digteren, Keith optræder også med sine digte. Keith vil blive akkompagneret af Trine Trash, den allestedsnærværende gule klump hjerte, på en skønsom støjCello.

Dørene åbnes kl 19 og vil koste kr. 100 pr. person.