Nedtur: Fem rumænere i fængsel på grund af en lyseslukker


Arkivfoto


Man må sige, der gik lyseslukker i den for fem rumænere, der tirsdag blev snuppet af politiet med en frisk-stjålet lyseslukker. De er torsdag alle havnet bag tremmer, varetægtsfængslet i fire uger.

Tirsdag modtog politiet anmeldelser om mistænkelig adfærd med en bil på rumænske nummerplader i et område ved Ullerslev på Fyn.

Bilen standsede foran flere adresser, og en person gik ind på grundene og sonderede terrænet, mens andre personer i bilen holdt øje med vejen.

En politipatrulje blev sendt til stedet og fik bragt bilen til standsning. Kort efter kom endnu en patrulje til stedet som assistance. Der var fem personer i den rumænske bil, tre mænd og to kvinder som alle blev anholdt.

De anholdtes bil holdt uden for et hus, hvor politiet kunne konstatere, at der havde været indbrud, og der var friske spor i seen. Politiet fandt dog kun en enkelt genstand fra huset hos de anholdte, en lyseslukker.

De fem personer blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger. Ingen af de fængslede kærede afgørelsen til landsretten. De er sigtet for forsøg på indbrud på de adresser, hvor de sonderede terrænet samt fuldbyrdet indbrud på den adresse, hvor de fik en lyseslukker i udbytte.

Anklagerfuldmægtig Camilla Slowik kan ikke sige, hvor store straffe de anholdte kan forvente, for der er kommet nye oplysninger frem i sagen.

– Den ene af de anholdte havde en bilnøgle på sin person, og politiet har ved heldige omstændigheder fundet denne bil, oplyser Camilla Slowik til localeyes.dk.

Politiet kunne konstatere, at der var en del effekter i bilen, der tilsyneladende har været anvendt som lager for tyvekoster.

– Jeg kan ikke oplyse, hvad det er for genstande, for politiet har endnu ikke fået det opgjort. Men det er i hvert fald en del fladskærme og musikinstrumenter, fortæller anklagerfuldmægtigen.