Indbrudstyvene satte farten lidt ned juleaften


Sammenlignet med de seneste fem år kom forholdsvis få juleaften hjem fra julesteg og gaveudpakning til en opbrudt dør.

Like localeyes.dk på Facebook

Julemorgen havde politiet landet over modtaget 255 anmeldelser om indbrud, fremgår det af en opgørelse fra Rigspolitiet første juledag.

Tallet er det næstlaveste antal anmeldelser i fem år.

Det er stort set det samme som 2010 med 254 anmeldelser om indbrud i juledøgnet, og et godt stykke fra rekordåret 2009 med 328 indbrud.

Det lave tal kan dog ikke for alvor rykke ved billedet af, at tyveknægtene har haft et travlt år, da vi i dagene op til jul var mere plaget af indbrud end tidligere.

I perioden fra 20. til 24. december var der på landsplan anmeldt i alt 911 indbrud – eller stort set det samme som i 2009, da der var 912 anmeldelser i samme periode.

Anmeldelserne er dog meget ulige fordelt. I toppen af listen ligger Fyns og Østjyllands Politi med henholdsvis 46 og 37 anmeldelser, mens beboerne på Bornholm med én samt dem, der bor i det indre København og på Amager, med hver tre er mindst plaget.

Tallene kan dog rykke sig voldsomt i de kommende dage, når folk kommer hjem fra juleferie hos familie og venner og først da opdager, at de har haft ubudne gæster.

Sidste år var der således 2417 indbrud omkring jul og nytår landet over, og det tal har været nogenlunde stabilt de seneste år.

Rigspolitiet opfordrer folk til at holde øje med naboers huse. Desuden kan tændt lys få folk til at tro, at nogen er hjemme. Og endelig håber politiet, at man ringer til ordensmagten, hvis man ser mistænkelige typer luske rundt i kvarteret.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq