Familie flygtede fra brand – faren reddede huset

Lørdag aften måtte en familie flygte ud af deres brændende hus. Faren vendte tilbage og gik til angreb på flammerne, og det reddede formentlig huset.

Like localeyes.dk på Facebook

Familien havde tilbragt lørdagen med en hyggelig indkøbstur og var kommet sent hjem til deres nye hus i Esrum Park. De spiste aftensmad, da der pludselig kom røg ud af deres varmeflytningsanlæg, og efter et øjeblik kunne faren fastslå, at røgen kom fra husets loft.

De skyndte sig ud af huset og ringede 112. Faren har en fortid som brandmand og greb en stor vandslukker og gik til modangreb på flammerne, som rasede på loftet. Den indsats kan meget nemt have gjort en stor forskel.

Brandkøretøjerne var hurtigt fremme på stedet, hvor røgen væltede ud under tagstenene over det brændende loft. Umiddelbart lignede villaen en umulig opgave, men brandfolkene gik løs på det brændende loft med to HT-rør og allerede efter få minutter, var ilden på loftet stort set nedkæmpet.

– Der er sket stor skade på selve loftet, hvor en hel del bjælker er kraftigt brandskadede, men det kunne være endt meget værre, siger Indsatsleder Hans-Jørn Jensen.

Indsatslederen fremhæver den tidligere brandmands egen indsats med en ni kilos vandslukker, den gav formentlig brandfolkene de få minutter ekstra, som reddede huset.

Familien var selv imponeret over den hurtighed som brandkøretøjerne var fremme med og den effektive slukning af branden.

– Jeg er så imponeret over brandfolkenes arbejde, de skal have en kæmpe ros for et utroligt stykke arbejde og en utrolig hurtig udrykning, lød det fra familiefaderen på brandstedet.