Håb om erstatning: Det var en stormflod

Stormrådet har afgjort, at der var stormflod i store dele af landet efter stormen i sidste uge, da vandstanden steg i de danske farvande til et ekstremt niveau på grund af stormen Bodil 5. til 6. december.

Like localeyes.dk på Facebook

Det betyder, at mange af de oversvømmelsesramte danskere kan få erstatning for skader på bygninger eller løsøre, der er opstået som følge af den forhøjede vandstand.
LÆS OGSÅ: Gilleleje Havn smadret under stormen
Stormrådet var tirsdag samlet for at vurdere skadernes omfang. Stormen Bodil raserede torsdag og fredag i sidste uge store dele af landet, men især Sjælland blev hårdt ramt af stormfloden.
LÆS OGSÅ: Se de vilde ødelæggelser i Gilleleje Havn
Stormrådets beslutning bygger på vandstandsmålinger fra blandt andet DMI og Kystdirektoratet og en udtalelse fra Kystdirektoratet om højvandssituationen i dagene 5. til 6. december 2013.
LÆS OGSÅ: Vandet er nået ind i Frederikssund midtby
Efter tirsdagens møde siger formanden for Stormrådet, Karen Westerbye-Juhl, i en pressemeddelelse:

– Vi har afgjort, at der var tale om stormflod flere steder i landet, fordi vandstanden har været ekstremt høj. Det betyder, at forsikringsselskaberne nu vil behandle de enkelte sager og vurdere, om der skal udbetales erstatning i henhold til stormflodsloven.

Stormrådet har til opgave at afgøre, om der skal udbetales erstatning for skader efter oversvømmelse og stormfald, og om der har været stormflod.

Det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler anmeldelser af stormflodsskader og afgør, om der skal udbetales erstatning i den enkelte sag.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq