Chilensk kvinde anholdt for blodigt røveri

Over tre år skulle der gå før det femte medlem af en chilensk røverbande blev anholdt og fremstillet for en dansk dommer.
LÆS OGSÅ: Røver skudt og dræbt af politiet
I følge ekstrabladet.dk er en 30-årig chilensk kvinde blevet udleveret fra Chile til Danmark. Hun er anklaget for medvirken til et blodigt røveri mod en guldsmed på Amager d.24 april 2010.
LÆS OGSÅ: Blodigt røveri – Statsadvokaten på gerningsstedet
Der begik hun sammen med seks andre chilenere et væbnet røveri mod en guldsmed på Amagerbrogade.
LÆS OGSÅ: Teknikkere undersøger bilen med den skuddræbte røver
De slap af sted med ure og smykker til en værdi på fem millioner kr. Men da røverne var ved, at køre fra stedet, ankom der en politibil. En betjent blev påkørt af røverne og en anden betjent åbnede ild mod flugtbilen. Røveren blev dræbt på stedet. Betjenten som blev påkørt slap med mindre kvæstelser.

Hun var den første af røverne, der kom ind i butikken og bad om at se på nogle smykker. Via et headset talte hun med en person på et sprog, som ekspedienten ikke forstod, og kort efter væltede røverbanden ind i butikken.

Seks chilenere er tidligere idømt lange fængselsstraffe og desuden udvisninger af Danmark. Statsadvokaten for København har tidligere fastslået, efter at have undersøgt det dramatiske forløb på Amager, at der ikke er grund til kritik af betjentens dræbende skud.