Skuddrab i velhaverkvarter på Frederiksberg: Nu 2 anholdte


Arkivfoto

FREDERIKSBERG:
—–
Opdatering, kl. 15:43:
Københavns Politi skriver dette på X kl. 15:43:
– Vi har anholdt endnu en person i drabssagen fra Frederiksberg. Vi har derfor opdateret pressemeddelelsen, som vi sendte ud tidligere i dag.
—–

Københavns Politi har udsendt en pressemeddelelse med denne tekst kl. 14:30:
– Københavns Politi har i dag anholdt en 25-årig mand, som sigtes for drabet på en anden 25-årig mand. To andre mistænkte er efterlyst. Den dræbte blev fundet den 31. marts i en bil parkeret i et parkeringsanlæg under en ejendom på Frederiksberg.

På baggrund af en omfattende efterforskning slog Københavns Politi i dag til og foretog anholdelse af en 25-årig mand. Han er sigtet for at have udført drabet på en anden 25-årig mand, der søndag den 31. marts blev fundet dræbt af skud i en bil, der holdt i et parkeringsanlæg under en ejendom på Johannes V. Jensens Allé på Frederiksberg.

Den anholdte mand vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

I forbindelse med sagen efterlyser Københavns Politi samtidig to andre mænd – begge 26 år gamle. Den ene formodes at opholde sig i Danmark, mens den anden formodes at opholde sig i udlandet. Sidstnævnte vil i morgen blive fremstillet in absentia med henblik på fængsling og international efterlysning.

”Vi har haft en bred efterforskning af drabet, og vi fortsætter naturligvis vores arbejde, så vi også kan få anholdt de to andre, som vi mistænker for at have en rolle i forbindelse med drabet. Vi efterlyser dem begge to, og den 26-årige, som vi mener opholder sig i Danmark, ved godt, at vi leder efter ham. Jeg kan kun opfordre ham til at melde sig selv,” siger vicepolitiinspektør Brian Belling, der er leder af Københavns Politis Afdeling for personfarlig kriminalitet.

Ifølge politiets efterforskning fandt drabet sted sent lørdag aften den 30. marts, og umiddelbart tyder det ikke på, at det er banderelateret. Af hensyn til sagens fortsatte efterforskning vil der blive begæret lukkede døre under onsdagens grundlovsforhør.

(Arkivfoto og -video, blomster og lys ved gerningsstedet, den 1. april 2024 om aftenen.)