Trusler mod skole i st.magleby.


DRAGØR:
udtalelse fra Borgmesteren Hr Kenneth Gøtterup, FB.
Alvorlig orientering – men der er ro på situationen

I formiddags fik et antal skoler landet over, en e-mail trussel af uspecifik karakter på deres skoler I Dragør fik St. Magleby skole denne mail.

Straks mailen blev modtaget blev Københavns politi orienteret der med meget kort varsel ankom til skolen for at bevogte denne. Ligeledes trådte kommunens krisestab sammen.

Siden første henvendelse til skolen kl. 10.34 har der været en tæt dialog med politiet og vi er bedt om først at komme med en udmelding, når der er skabt et samlet overblik.

Der er p.t. ro på situationen. Skoledelsen vil orientere alle forældre via Aula i dag om den konkrete situation, opsamling og samtaler med elever og opfølgning de næste dage. Endvidere hvem man kan kontakte hvis man har behov.

Det har været en ganske alvorlig sag og det værste man kan forestille sig. Det har været dejligt at se hvor hurtigt politiet kom, deres styring og samarbejdet med kommunen, samt at kommunens krisestab trådte sammen med det samme.

Denne meddelelse er ganske kort. Kbh. politi kommer ud med en pressemeddelelse som kan læses på [www.politi.dk](http://www.politi.dk/), og derfor er det vigtigt for mig, at jeg også orienterer her – så hurtigt det har kunne lade sig gøre – så flest muligt kan orientere sig. Der kommer også mere information på kommunens hjemmeside.

En sådan situation sætter mange tanker og følelser i gang og måske en bekymring som forældre over ikke at være orienteret med det samme. Men vi har fulgt politiets anvisninger.

Det er vigtigt at vi alle bevarer roen. Politiet har styr på sagen og der er ikke nogen fare for eleverne i Dragør.