Politiet anholder mand for drab i Esbjerg

    Politiet har fredag anholdt en mand for drabet på en 76-årig mand i Esbjerg.

    Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

    I forlængelse af anholdelsen er politiet begyndt at ransage mandens bopæl. Manden bor i Gram, som ligger omkring 50 kilometer sydøst for Esbjerg.

    Drabet blev anmeldt torsdag den 6. september om eftermiddagen. Den 76-årige mand blev fundet i sin lejlighed på Tinghøjs Allé i Esbjerg.

    Dagen efter viste en obduktion, at han var blevet dræbt ved stump vold.

    Betegnelsen “stump vold” dækker over for eksempel slag, spark og slag med genstande. Ud over “stump vold” taler retsmedicinere om “skud” og om “skarp vold”, for eksempel knivstik og snitsår.

    Manden blev sidst set den 5. september, hvor han var i selskab med en anden mand, som blev efterlyst. Denne mand meldte senere sig selv til politiet.

    Hvad hans rolle er, og om han er sigtet i sagen, ønsker politiet ikke at svare på.

    – Som der står i pressemeddelelsen, har vi ingen yderligere kommentarer, lyder det kortfattet fra vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen.

    Politiet har fortalt, at det var en bekendt til manden, der fandt liget og slog alarm til Syd- og Sønderjyllands Politi.

    I pressemeddelelsen skriver politiet, at den anholdte vil blive fremstillet i et grundlovsforhør lørdag. Det vides ikke, hvordan han forholder sig til den alvorlige sigtelse.

    Anklagemyndigheden vil her anmode om lukkede døre. Derfor ønsker Syd- og Sønderjyllands Politi ikke oplyse yderligere i sagen.

    /ritzau/