Sydsudans ærkerivaler underskriver fredsaftale

    Sydsudans præsident, Salva Kiir, og oprørsleder Riek Machar har underskrevet den fredsaftale, som der i sidste måned opstod uenighed om.

    De satte begge deres underskrift på dokumentet og gav hinanden hånden, mens delegerede og regionale ledere klappede og jublede.

    Det rapporterer journalister, der var til stede på sidelinjen af et afrikansk topmøde i Etiopien, hvor aftalen blev underskrevet.

    Aftalen skulle have været underskrevet i slutningen af august, men Machar havde forbehold og nægtede at underskrive den endelige fredsaftale. Den var blevet underskrevet fra regeringens side.

    Sydsudan blev kastet ud i en blodig borgerkrig to år efter, at landet havde løsrevet sig fra Sudan i 2011.

    En konflikt mellem præsident Kiir og Machar, som på det tidspunkt var vicepræsident, udviklede sig til en militær konfrontation.

    Parterne indgik en fredsaftale i 2015, men den kollapsede, efter Machars oprørsstyrker blev tvunget ud af hovedstaden Juba af regeringsstyrkerne.

    Titusinder af mennesker har mistet livet i den blodige konflikt.

    De to ærkerivaler har i forvejen underskrevet en aftale om permanent våbenhvile og om magtdeling. Sidstnævnte betyder, at Machar igen vender tilbage som vicepræsident i regeringen.

    /ritzau/Reuters