Flere er dræbt under skyderi i Canada

  Et antal mennesker er dræbt under skyderi i byen Fredericton i provinsen New Brunswick i det østlige Canada.

  Det er stadig en igangværende situation, siger politiet fredag eftermiddag dansk tid. Politiet i Fredericton skriver på sin Twitter-profil, at mindst en mistænkt er anholdt. Det er uklart, om flere personer eftersøges.

  De første meldinger lyder på mindst fire dræbte. Ifølge det lokale politi er to af de fire dræbte politibetjente.

  – Forstå venligst at dette en svær tid for deres familier og kolleger, skriver politiet.

  De lokale beboere er blevet opfordret til at holde sig hjemme bag låste døre, skriver avisen Globe and Mail.

  Omstændighederne ved skyderiet er fortsat uklare.

  Ifølge Canadas offentlige tv-station CBC er skyderiet opstået i et boligområde, og sygehjælpere og ambulancefolk er på stedet.

  Fredericton Politi oplyser, at området omkring skyderiet trods anholdelsen fortsat vil være afspærret. En efterforskning foregår stadig, skriver politiet på Twitter.

  Canada har væsentlige skrappere våbenlove end USA. Men der florerer stadig flere skydevåben i Canada, og det har resulteret i flere alvorlige forbrydelser de senere år.

  I sidste måned bevægede en bevæbnet mand sig ned ad en gade i Toronto og dræbte to og sårede 13, inden han skød sig selv.

  I 2014 kostede et masseskyderi i New Brunswick tre politifolk livet i Moncton.

  Fredericton er en by på cirka 56.000 indbyggere, der ligger omkring en times kørsel fra Canadas østkyst og dermed Atlanterhavet. New Brunswick-provinsen er af de provinser i Canada, hvor der tales både engelsk og fransk.

  /ritzau/Reuters