Wozniacki åbner Wimbledon mod verdens nummer 98

    Tennisspilleren Caroline Wozniacki møder amerikanske Varvara Lepchenko i første runde af Wimbledon.

    Det står klart efter fredagens lodtrækning. Og det står også klart, at der venter Wozniacki en potentiel meget svær vej til succes på græsset i London.

    Den danske verdenstoer og Australian Open-mester fører med 6-1 i indbyrdes kampe mod Lepchenko. Amerikaneren er nummer 98 på verdensranglisten. De to spillere har aldrig mødt hinanden på græs.

    I 2018 har de ikke stået over for hinanden, men to gange i 2017 vandt Wozniacki uden sættab.

    Wozniackis bedste resultat i Wimbledon-sammenhæng er ottendedelsfinalen. Hun var blandt de sidste 16 i 2017, og i alt har hun prøvet at have ottendedelsfinalen som endestation seks gange i karrieren.

    I anden runde står Wozniacki til at møde russeren Ekaterina Makarova. Hun er nummer 35 i verden i single og har tidligere spillet sig i kvartfinalen. I double er Makarova nummer et i verden.

    Hvis seedningerne holder, møder Wozniacki veninden Agnieszka Radwanska fra Polen i tredje runde. Radwanska er finalist fra 2012.

    Den 16.-seedede amerikaner Coco Vandeweghe er på papiret modstanderen i ottendedelsfinalen. Sidste år kom hun frem til kvartfinalen, og det har amerikaneren præsteret to gange i karrieren.

    Et interessant navn i Wozniackis lodtrækningshalvdel er Serena Williams. Amerikaneren har vundet 23 grand slam-titler, heraf Wimbledon syv gange, men er blot nummer 183 i verden i øjeblikket.

    Det skyldes dog, at hun først for nylig er vendt tilbage til sporten efter en barselsorlov. Hun blev sidste år mor for første gang.

    Men på grund af hendes bedrifter i turneringen har arrangørerne seedet Serena Williams som nummer 25. Hun han kan dermed blive en potentiel modstander for Wozniacki i kvartfinalen.

    På papiret står Wozniacki dog til at møde den femteseedede ukrainer Elina Svitolina i kvartfinalen.

    Amerikanske Sloane Stephens, der seedet som nummer fire, kan blive Wozniackis modstander i semifinalen.

    En anden potentiel semifinalemodstander for Wozniacki er Venus Williams, storesøster til Serena Williams.

    Den niendeseedede amerikaner har vundet Wimbledon fem gange i karrieren. Sidste år nåede Venus Williams frem til finalen.

    Rumænske Simona Halep er topseedet.

    Wozniacki er ikke eneste danske deltager i år. I herredouble har Frederik Løchte Nielsen fået et wildcard til turneringen sammen med sin britiske makker, Joe Salisbury. De skal møde et fransk par i første runde.

    Frederik Løchte Nielsen vandt i 2012 Wimbledon sammen med sin daværende makker, briten Jonathan Marray.

    /ritzau/