Wozniackis tjekkiske overkvinde tager titlen i Qatar

    Tjekkiske Petra Kvitova slog lørdag Caroline Wozniacki i WTA-turneringen i Doha, og søndag fortsatte hun sin sejrsstime ved at besejre Garbiñe Muguruza i finalen.

    Cifrene lød på 3-6, 6-3, 6-4, og de sikrer hende titel nummer 22 i karrieren. Det er samtidig hendes anden titel på få uger, efter at hun vandt WTA-turneringen i Sankt Petersborg tidligere i februar.

    – Jeg er virkelig stolt over, hvordan jeg spillede under forholdene mod Garbiñe. Det var en virkelig svær kamp og en god fight, sagde hun på banen efter kampen.

    Med sejren stryger hun samtidig op på verdensranglistens tiendeplads. Den anføres dog fortsat af Wozniacki efter ugens strabadser i Qatar. Wozniacki nåede her semifinalen.

    Kvitova kom katastrofalt fra start i søndagens møde med spanieren. Hun tabte de fem første partier, før hun fandt fodfæste i kampen.

    Efter to timer og 16 minutter lykkedes det dog alligevel at sætte Muguruza til vægs og vinde trofæet.

    Kvitova blev i december 2016 udsat for et voldsomt overfald med en kniv i sit eget hjem i Prostejov i den østlige del af Tjekkiet.

    Det kostede hende en pause på fem måneder, og hun har siden kæmpet for at vende tilbage til verdenstoppen.

    – Det er en speciel følelse at være tilbage, og jeg kunne ikke have gjort det uden mit hold, mine trænere, min familie og mine venner, siger Kvitova.

    /ritzau/