Betonforsvaret i Juventus står over for kanonkongen Kane

    11 sejre i træk. Et mål lukket ind i de seneste 16 kampe.

    Det er nok ikke de statistikker, Tottenham skal kigge på, hvis holdet skal have en tro på et godt resultat ude mod Juventus i tirsdagens ottendedelsfinale i Champions League.

    I stedet skal Tottenham måske lytte til Preben Elkjær, fodboldkommentator hos Viasat. Han mener nemlig ikke, at italienerne er så suveræne, som statistikkerne antyder.

    – Det er ikke et lige så suverænt Juventus-hold som i de seneste fire år. De har fået styr på deres forsvar, men de har mange skadesproblemer, og deres trup er ikke lige så komplet som hos mange af de andre hold.

    – De vinder deres kampe i Serie A, fordi de har nogle individualister, som kan afgøre kampene, men rent spillemæssigt er der andre hold, der spiller bedre i Italien, siger Elkjær.

    Selv om Juventus leverer usædvanligt gode resultater for tiden, er der respekt for gæsterne fra England, hvor især Harry Kane er i fokus.

    Juventus’ tyske midtbanespiller Sami Khedira har roser til den engelske angriber.

    – I mine øjne er Harry Kane muligvis den mest komplette angriber. Han er stærk, god med hovedet, god med fødderne, han kan score med én berøring, og så kan han også drible.

    – Han er en fantastisk spiller og stadig ung, så Tottenham er heldige at have ham, siger Khedira.

    Respekten går begge veje. Harry Kane ser frem til den svære udekamp i Torino, hvor Juventus kun har tabt én Champions League-kamp ud af de seneste 27 mulige.

    – Det er en kæmpe kamp, men det er det, man ser frem til som spiller. Man vil teste sig selv mod de allerbedste, og Juventus har spillet fantastisk i Champions League på det seneste, siger Harry Kane.

    Harry Kane er nummer to på topscorerlisten i Champions League med seks mål i fem kampe. Han er dog ikke den eneste, Juventus skal have fokus på.

    – Jeg tror lige så meget, at de fokuserer på dem, der leverer til Kane, og det er jo først og fremmest Christian Eriksen, siger Elkjær.

    Den tidligere Verona-angriber ser det som en tæt kamp mellem erfaring og ungdommelighed.

    – Jeg ser ikke Juventus som favorit. Jeg tror, at det bliver en meget tæt kamp. Men i baghånden har Juventus en meget stærk hjemmebane, hvor holdet næsten aldrig taber, så det bliver en meget spændende kamp, siger Elkjær.

    Der er kampstart tirsdag 20.45.

    /ritzau/