Teologisk konsulent vinder bispevalg på Lolland-Falster

    Marianne Gaarden bliver biskop på Lolland-Falster, efter hun med fem stemmer slår Christina Rygaard Kristiansen ved bispevalget. Det skriver Kristelig Dagblads hjemmeside.

    Forskellen blev ifølge avisen 206 mod 201 stemmer. Otte stemte blankt.

    Vinderen er i dag teologisk konsulent i Helsingør Stift. Hun har skrevet ph.d.-afhandling om kirkegængeres oplevelse af prædiken i kirken. Det har medført, at hun har undervist i formidling.

    Derudover har hun i flere år arbejdet som konsulent for menighedsråd og præster inden for områderne samarbejde og kommunikation. Hun ønsker at tale et sprog “moderne mennesker” forstår.

    Ifølge Kristeligt Dagblad ser den 53-årige teologiske konsulent det som en fordel, at hun ikke kommer fra det område, hun skal være biskop i.

    Adspurgt hvilket af de ti bud, der er hendes favorit, svarer hun Kristeligt Dagblad:

    – Det første. Når mennesket danser om guldkalven med en selfiestang, så gør vi nemt det uperfekte menneske til mere, end det kan bære, siger hun til avisen.

    – I en præstationskultur er det vigtigt at holde fokus på det første bud, som også Jesus selv fremhæver: “Du skal elske Gud af hele dit hjerte, hele din sjæl og med hele din forstand.

    Da valgets første runde blev afviklet i maj, var det Christina Rygaard Kristiansen, der fik flest stemmer.

    Hun fik 146, mens Marianne Gaarden fik 126.

    Marianne Gaarden afløser den 1. september Steen Skovsgaard, der har været biskop i Lolland-Falsters Stift siden 2005.

    /ritzau/