Federer har dækket op til schweizisk lækkerbisken

    Roger Federer er i gang med et enestående comeback på den store tennisscene. Og måske på vej mod sin grand slam-titel nummer 18.

    Efter et halvt år på sidelinjen er den 35-årige schweizer klar til semifinalen i Australian Open.

    – Jeg har spillet så godt, jeg kunne i denne turnering. Jeg havde dog aldrig troet, jeg ville være så god, siger Federer.

    I semifinalen venter landsmanden Stanislas Wawrinka på Federer torsdag formiddag dansk tid. Kampen går i gang omkring klokken 09.30.

    – Jeg forventede ikke at møde Stan i semifinalen. Jeg forventede at vinde et par runder og måske nå frem til kvartfinalen.

    – Men her står jeg og skal møde Stan. Det kunne ikke være federe for os begge, jeg kan ikke vente.

    – Han er en klassespiller, det beviste han ved US Open, og jeg har set ham på tætteste hold i Davis Cup-kampene.

    – Jeg skal være aggressiv, for han slår hårdt til boldene. På den front er han den bedste i sporten lige nu, mener Federer.

    I karrieren har Federer vundet Australian Open fire gange tidligere. Wawrinka vandt turneringen i 2014.

    Federer er den ældste semifinalist i Australian Open siden 1978, hvor legenden Arthur Ashe nåede samme stadie.

    I kvartfinalen vandt Federer over den useedede tyske gigantdræber Mischa Zverev, som i kampen forinden sensationelt havde slået verdensetteren Andy Murray ud.

    Helt som ventet forsøgte Zverev sig med den samme taktik, som han brugte mod Murray. Men uden samme effekt.

    Zverev gik konstant frem til nettet og forsøgte at flugte. Men forgæves. Federer fandt elegant veje forbi eller hen over hovedet på tyskeren.

    – Det var aldrig nemt, han er svær at spille imod og slog Andy.

    – Mischa har haft skader, og det var rart at se ham tilbage og få sin anden chance eller måske endda sin femte chance, siger Federer i et interview på banen.

    Federer lavede 65 vinderslag mod Zverev, der er den klassiske serv og flugter-type. Den efterhånden sjældne spillestil savner Federer i moderne tennis.

    – Uheldigvis er der ikke så mange af den slags længere. Jeg kunne godt lide de dage, hvor der var flere, der spillede med serv og flugtere.

    – Spillet har ændret sig og er blevet langsommere. Boldene er blevet langsommere, og jeg har tilpasset mig. Jeg nyder også at spille tennis fra baglinjen.

    – Men jeg håber, at flere spillere vil lade sig inspirere af Zverev, lyder det fra Federer.

    /ritzau/