Vidne til massakre på natklub: Jeg gik oven på folk

    Flere hundrede nytårsgæster gik i panik og kaos brød løs, da en eller flere gerningsmænd natten til søndag åbnede ild mod tilfældige mennesker på natklubben Reina i Istanbul.

    Det fortæller en af gæsterne, der slap ud fra festen med livet i behold – i modsætning til de mindst 35 andre, der blev dræbt i angrebet.

    Sefa Boydas, en professionel fodboldspiller, der var på natklubben, fortæller til AFP, at adskillige mennesker besvimede, da de hørte skudsalverne.

    Herefter måtte gæsterne træde oven på hinanden for at slippe væk fra stedet.

    – Lige da vi skulle til at sætte os ned ved døren, var der pludselig meget støv og røg, og man kunne høre skuddene. Da vi hørte det, var der mange piger, der besvimede, siger han til AFP.

    Han fortæller i øvrigt, at mange mennesker tilsyneladende blev mast i forsøget på at komme væk fra gerningsmanden.

    – De siger, at mellem 35 og 40 mennesker er døde, men der er formentlig flere. Da jeg gik, vandrede folk ovenpå folk, siger Sefa Boydas.

    Sefa Boydas spiller til dagligt fodbold for klubben Beylerbeygi SK.

    Han forsøgte først at flygte fra stedet, mens han holdt sin kammerat i hånden. Da han så sin søster besvime, besvimede vennen også, siger Sefa Boydas ifølge AFP.

    På grund af støjen fra de mange skrig fra panikslagne nytårsgæster på natklubben, kunne Sefa Boydas ikke høre, hvad gerningsmændene råbte.

    – Selv om de råbte, var det umuligt at høre, fordi skrigene var 100 gange højre, siger Sefa Boydas.

    /ritzau/