Slagelse Kommune betaler dyrt for at undgå erstatning

    Det koster skatteborgerne i Slagelse Kommune mange penge, at kommunen har kørt det store skyts i stilling for at undgå at tabe en erstatningssag.

    Avisen Politiken har søgt aktindsigt og ad den vej fundet ud af, at kommunen har brugt sammenlagt 824.000 kroner på advokat- og konsulentbistand i en sag, som tre oprindeligt palæstinensiske piger har anlagt.

    Deres far slog deres mor ihjel, og derfor blev de anbragt i en plejefamilie, hvor de imidlertid blev udsat for overgreb.

    Pigerne mener, at kommunen overså en række advarselssignaler og burde have grebet ind langt tidligere, og derfor har de hver især krævet 300.000 kroner i erstatning.

    Sagen har ikke været for retten endnu, og derfor vil de samlede udgifter ifølge kommunens eget skøn nå op over en million kroner.

    – Udgifterne til retssagen er helt vilde. Vi kommer jo til at bruge mere på advokater end på at løse problemet, siger Villum Christensen fra Liberal Alliance, der er medlem af byrådet.

    Slagelse Kommunes uddannelsesdirektør, Vini Lindhart, ønsker ikke at kommentere sagen, mens den er i gang.

    Sagen kan få afgørende betydning for fem andre sager, hvor børn og unge har søgt erstatning af andre kommuner af lignende årsager.

    Sagen kommer for retten i marts.

    /ritzau/