Chelsea tager 13. sejr på stribe i målfyrværkeri

Det blev som ventet heller ikke Stoke, der kunne stoppe den velsmurte Chelsea-maskine i Premier League.

På årets sidste dag sejrede Chelsea hjemme på Stamford Bridge med 4-2 over Stoke. Det var London-klubbens 13. sejr på stribe i Premier League, og topholdet kan fejre nytår med et komfortabelt forspring til konkurrenterne.

Holdet har 49 point og fører med henholdsvis ni og ti point ned til Liverpool og Manchester City, der tørner sammen senere lørdag aften.

Chelsea er blot en sejr fra at tangere Arsenals rekord med 14 ligasejre i træk. Holdet kom på 1-0 efter 34 minutter. Cesc Fabregas serverede et hjørnespark, som forsvareren Gary Cahill headede i nettet.

Men spillerne var knap kommet tilbage på banen efter pausen, før Stoke svarede tilbage.

Den lange angriber Peter Crouch assisterede, så midterforsvareren Bruno Martins Indi kunne udligne til 1-1 efter et minut.

Ti minutter senere var Chelsea atter i front. Eden Hazard fandt Willian, der gjorde det til 2-1. Nu var der gang i et rent nytårsfyrværkeri af mål.

Yderligere fem minutter senere udlignede Peter Crouch til 2-2, men på det efterfølgende angreb scorede Willian igen, nu til 3-2 for Chelsea. Fem minutter før tid cementerede Diego Costa til 4-2.

Også Manchester United vandt, men med en del større kvaler. På Old Trafford vendte holdet 0-1 til 2-1 i de sidste minutter mod Middlesbrough, der var uden den skadede landsholdsspiller Viktor Fischer.

Manchester United dominerede stort mod et defensivt indstillet udehold, og holdet havde flere store chancer. Blandt andet ved franske Paul Pogba, der saksesparkede et forsøg på stolpen.

Fem minutter før pausen havde Zlatan Ibrahimovic bolden i nettet. På akrobatisk vis stemplede han bolden i mål i hovedhøjde, men dommeren undlod at dømme mål.

Dommeren vurderede, at svenskeren begik farligt spil mod målmand Víctor Valdés. En noget kontroversiel kendelse.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdets chanceorgie, men stik imod sund fornuft kom udeholdet i stedet foran. Midtvejs i anden halvleg afsluttede Grant Leadbitter klinisk efter et gennemspillet angreb til 1-0.

United intensiverede sit pres, hvilket gav bonus med to scoringer fra det 85. til 87. minut.

Først scorede Anthony Martial på Zlatan Ibrahimovic’ forarbejde, før Paul Pogba scorede det forløsende sejrsmål med et følt hovedstød. Med sejren har United 36 point på sjettepladsen.

I ligaens tunge halvdel sejrede den forsvarende mester, Leicester, med Kasper Schmeichel i målet 1-0 hjemme over West Ham.