Sviatchenko og co. overvinder chokstart i Old Firm

Fodboldklubben Celtic buldrer fortsat videre mod endnu et skotsk mesterskab.

Heller ikke Glasgow-rivalen Rangers kunne stoppe Celtic, der på årets sidste dag vandt det traditionsrige Old Firm-opgør med 2-1 på udebane.

Celtic går således ubesejret igennem den første halvsæson med 19 sejre og en uafgjort i 20 kampe. Med sine 58 point er Celtic hele 19 point foran nummer to, Rangers, der endda har spillet en kamp mere.

Celtic, der havde den danske midterforsvarer Erik Sviatchenko med i hele kampen, kom dog ikke sovende til sejren. Rangers kom foran 1-0, inden Celtic fortjent vendte kampen på hovedet.

De omtrent 50.000 tilskuere på Ibrox Stadium skulle blot vente 13 minutter på den første scoring. Rangers satte et godt angreb op, hvor James Tavernier blev sendt til baglinjen i højre side.

Han afleverede til midten, hvor Kenny Miller ved bageste stolpe kunne glide føringen i mål.

Kampen bølgede frem og tilbage, men Celtic var mest toneangivende. Derfor var det også på sin plads, da udligningen faldt efter 34 minutter.

Et hjørnespark blev sendt til det bageste rum i straffesparksfeltet, hvor den 20-årige franske angriber Moussa Dembele tæmmede bolden og hamrede den op i nettaget til 1-1.

Dembele var også tæt på at bringe Celtic på 2-1 ni minutter efter pausen. Men franskmandens helflugter prellede af på undersiden af overliggeren.

20 minutter før tid kom sejrsmålet, da Celtic leverede en lille kopi af Rangers’ åbningsmål.

Stuart Armstrong vristede sig i fri i højre side og sendte bolden mod bageste stolpe, hvor Scott Sinclair i fri position kunne score til 2-1.

Rangers var aldrig rigtig tæt på at svare tilbage, og Celtic var tættere på 3-1, end Rangers var på udligningen.