Jem og Fix tilbagekalder børneraketter

    Byggemarkedet Jem og Fix har valgt at trække raketten “Stjerneglimt” tilbage.

    Det sker efter en dialog med Sikkerhedsstyrelsen efter flere henvendelser fra forbrugere, der har oplevet, at raketten eksploderede ved jorden.

    Flere børn kan have fået fat i raketten, da den er en del af juniorsortimentet Vega Mix.

    Sikkerhedsstyrelsen opfordrer alle forbrugere, der har købt raketten til ikke at affyre den. Jem og Fix vil refundere raketten ved henvendelse i en af deres butikker.

    Ifølge Århus Stiftstidende har flere forbrugere advaret hinanden om fyrværkeripakken på en lokal Jem & Fix side på Facebook.

    Blandt andet har Per Lykke fra Hornslet lørdag skrevet, at han fredag oplevede, at en raket fra juniorpakken hurtigt eksploderede, da han antændte den.

    – Vi ville lige afprøve to raketter i går som en forstart til nytårsaften, men begge raketter eksploderede ret hurtigt i flasken, lige da jeg antændte dem, skriver han.

    Han gik derfor i Jem & Fix i Hornslet nytårsaftensdag for at forklare dem situationen.

    Også Lis Moeslund har skrevet en advarsel på en lokal Jem og Fix side på Facebook.

    – Vi har fyret tre af disse raketter af, og alle tre eksploderede ved jorden, lyder det blandt andet i beskeden.

    Tidligere lørdag blev det meddelt, at Sikkerhedsstyrelsen også advarer mod batterier, der er solgt hos Krudtteltet, der har salgssteder flere steder i landet.

    Der er tale om fyrværkeribatterierne Black Out Eight og Six Best Possible fra J Fireworks. Batterierne er produceret i 2016.

    De pågældende fyrværkeribatterier er ulovligt sammenluntede, så de udgør et stort fyrværkeribatteri i stedet for flere små. De har dermed en størrelse, som gør dem ulovlige.

    /ritzau/