Dobbeltbombe dræber mindst 25 personer i Bagdad

    Mindst 25 personer er dræbt i forbindelse med to eksplosioner på et marked i Iraks hovedstad, Bagdad, tidligt lørdag. Desuden er over 50 mennesker blevet såret.

    Det oplyser politikilder og redningsarbejdere ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Ifølge en kilde i Iraks indenrigsministerium blev en af eksplosionerne udløst af en selvmordsbomber. Den anden bombe var plantet på forhånd.

    Saad Maan, der er talsmand for sikkerhedsmyndighederne i Bagdad, siger dog til nyhedsbureauet dpa, at begge eksplosioner blev udløst af selvmordsbombere.

    Bomberne gik af på et tæt befolket marked i området al-Sinek ifølge nyhedsbureauet AFP.

    Redningsarbejdere er på stedet og fragter de dræbte og sårede væk. Også civile gennemroder murbrokker og andre ødelagte dele i området.

    Ingen har umiddelbart taget skylden for eksplosionerne. Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat har dog tidligere stået bag lignende angreb i Bagdad.

    Islamisk Stat, der er på flere lande og internationale organisationers terrorlister, har i løbet af det seneste år mistet store dele af sit territorium i Irak.

    Gruppen er i øjeblikket i hårde kampe med irakiske sikkerhedsstyrker i Mosul. Storbyen er Islamisk Stats sidste bastion i Irak. Imens disse kampe har stået på, har gruppen forsøgt at slå til mod andre steder i landet.

    Mange irakere ventes lørdag at fejre nytår på gaderne i Bagdad for blot anden gang siden ophævelsen af et mangeårigt udgangsforbud i 2015, skriver nyhedsbureauet AFP.

    /ritzau/