Sverige nikker ja til ulvejagt trods højlydte protester

    En svensk domstol har fredag sagt god for, at 24 ulve kan blive jagtet fra starten af det nye år. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

    Beslutningen bliver mødt med bekymring fra flere miljøorganisationer, der frygter, at det vil bringe artens overlevelse i fare.

    – Det er en uheldig og overraskende beslutning, siger Torbjorn Nilsson, der er formand i Den Svenske Rovdyrsforening.

    Flere organisationer har prøvet at appellere til Den Højeste Forvaltningsdomstol i Sverige. Alligevel endte den med at give tilladelsen til ulvejagt i fire områder i den centrale del af landet.

    – Vi beklager, men respekterer beslutningen, siger Johanna Sandahl, som er formand for Naturbeskyttelsesforeningen i Sverige.

    Hun advarer om, at ulven er i fare for at blive en truet dyreart, og at bestanden er faldet med 18 procent.

    Ifølge de svenske myndigheder er der omkring 340 ulve i landet.

    Ulvene er beskyttet af Bern-Konventionen fra 1979. Den er lavet på et tidspunkt, hvor man mente, at ulve var forsvundet fra de nordiske lande.

    I Sverige må ulvene jages, hvis de udgør en trussel mod husdyr. Det gælder dog ikke, hvis ulveartens egen overlevelse er i fare.

    Den svenske beslutning kommer omkring en uge efter, at nabolandet Norge gik den modsatte vej og valgte at nedbringe den tilladte jagtkvote fra 47 til 15 ulve.

    Begrundelsen her var, at der ellers ville være tale om en overskridelse af både Bern-Konventionen og norsk lovgivning.

    /ritzau/