Putin: Rusland udviser ingen amerikanske diplomater

    Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at landet ikke vil udvise amerikanske diplomater, hvilket hans udenrigsminister ellers har anbefalet, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

    Præsident Putin forbeholder sig retten til at reagere på USA’s beslutning om at udvise 35 russiske diplomater. Han vil dog først se på den kommende præsident Donald Trumps politik, skriver nyhedsbureauet AFP.

    Beslutningen er offentliggjort via en skriftlig udtalelse fredag.

    – De russiske diplomater vender hjem og vil fejre nytåret med deres familie og kære. Hjemme. Vi vil ikke skabe problemer for amerikanske diplomater. Vi vil ikke udvise nogen, lyder det fra Putin ifølge Tass.

    Dermed går Putin imod anbefalingerne fra Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov. Han har anbefalet Putin at udvise 35 amerikanske diplomater.

    – Vi kan selvfølgelig ikke lade denne form for fornærmelse stå uimodsagt. En gensidig vekselvirkning er diplomatiets lov, sagde Lavrov tidligere fredag i en tv-transmitteret tale.

    De 35 russiske diplomater fra ambassaden i Washington og konsulatet i San Francisco fik torsdag sammen med deres familier 72 timer til at forlade USA.

    Den amerikanske præsident, Barack Obama, beordrede dem udvist, mistænkt for at være spioner. Samtidig indførte han sanktioner mod to russiske efterretningstjenester.

    USA har også valgt at fratage russerne retten til at benytte flere ferieboliger. Det vil Rusland dog heller ikke gengælde – særligt ikke med nytåret for døren, meddeler Putin.

    – Til gengæld vil jeg invitere alle børn af amerikanske diplomater i Rusland til en jule- og nytårsfest i Kreml, siger Putin ifølge Tass.

    Han ønsker samtidig Barack Obama samt Donald Trump og deres familier et godt nytår.

    USA beskylder Rusland for at have foretaget cyberangreb forud for det amerikanske præsidentvalg i år – og for derved at have blandet sig i valget.

    Det har Rusland dog afvist flere gange.

    /ritzau/