Trump om russisk hacking: Det er på tide at komme videre

    Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, vil mødes med efterretningstjenesten i næste uge for at få klarhed over de hackerangreb, der har ramt Det Demokratiske Parti.

    Det siger han ifølge Reuters og nedtoner samtidig situationen.

    – Det er på tide, at vi kommer videre. Der er større og bedre ting at tage sig af, siger han ifølge Reuters.

    Amerikanerne anklager Rusland for at have hacket sig ind i Det Demokratiske Parti og på den måde skaffet sig adgang til en række fortrolige dokumenter, som er blevet delt med flere medier.

    FBI har siden undersøgt sagen og har oplyst, at Rusland i flere år har gjort brug af avancerede metoder til at infiltrere amerikanske computere.

    Det har fået den siddende præsident, Barack Obama, til at udvise 35 russiske diplomater. De har fået 72 timer til at forlade landet.

    Svaret fra Rusland kom derefter prompte. Regeringens talsperson i Kreml, Dmitrij Peskov, udtalte at Rusland vil gengælde de amerikanske sanktioner og samtidig afviser han, at regeringen skulle stå bag overvågningen.

    – Vi afviser kategorisk de udokumenterede påstande mod Rusland, siger han ifølge flere russiske medier.

    Han understreger, at sanktionerne imod Rusland vil ødelægge de diplomatiske relationer imellem landene.

    – Fra vores synspunkt er sådanne tiltag fra den siddende amerikanske regering en beklagelig udstilling af en uforudsigelig og muligvis aggressiv udenrigspolitik, siger talsmanden ifølge nyhedsbureauet Tass.

    Peskov tilføjer, at sanktionerne er ulovlige, og at Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil beslutte, hvordan landet svarer igen på sanktionerne.

    – Gengældelsen vil være fyldestgørende, siger han.

    /ritzau/