Politi vil undgå nytårsangreb med tiltag i København

    Har du planer om at hoppe ind i det nye år i det indre København, vil du opleve mere politi på gaden og flere afspærringer – særligt omkring Rådhuspladsen.

    Nytårsaften iværksætter Københavns Politi en række tiltag på baggrund af den generelle, alvorlige trussel mod Danmark og efter angrebet mod et julemarked i Berlin 19. december.

    – De politioperative tiltag iværksættes for at sikre, at flest mulige mennesker kan få en tryg og festlig nytårsaften i København, siger den operationsansvarlige, politiinspektør Jens Jespersen, Københavns Politi.

    På Rådhuspladsen samles der traditionelt mange mennesker omkring midnat nytårsaften. Derfor bliver det ikke muligt at passere pladsen og visse andre gade i tilknytning til pladsen i bil.

    Også bustrafikken bliver påvirket af afspærringerne.

    – Vi har stort fokus på at genere trafikken mindst muligt og i øvrigt give plads til, at folk kan holde en ordentlig nytårsfest, siger Jens Jespersen.

    – Men de nødvendige politioperative tiltag vil samtidig komme til at betyde, at vi begrænser mulighederne for kørende trafik i områder, hvor der er mange mennesker forsamlet, lyder det fra politiinspektøren.

    /ritzau/