Gerningsmand gav udtryk for forvirring inden skyderi

    Dagen efter et skyderi i et fyrværkeriudsalg i Herning, hvor en 23-årig ansat blev ramt, står politiet stadigvæk på bar bund.

    Der er ingen anholdte, og politiet er ikke kommet nærmere et muligt motiv.

    – Vi står helt uforstående over for det her. Vi har talt med den forurettede, men det har ikke gjort os klogere på, hvad motivet kunne være. Vi holder alle muligheder åbne, siger politikommissær Henning Præstegaard torsdag.

    Det er lige før klokken 16 onsdag, at gerningsmanden kommer ind i den nedlagte fabrikshal på Cedervej i udkanten af Herning. Hans underansigt er maskeret op til næsen.

    Han går op til skranken, og ekspedienten spørger, om der er noget, han kan hjælpe med. Så svarer gerningsmanden på engelsk, at han er forvirret.

    I det samme kommer den 23-årige mand, som arbejder i forretningen, ind i lokalet fra en bagdør.

    Da han ser den halvmaskerede mand ved kassen spørger han, hvad der foregår. Herefter affyrer gerningsmanden to skud mod den 23-årige, hvoraf et rammer ham i den øverste del af brystet.

    Efterfølgende tager gerningsmanden flugten ud af forretningen. Uden for affyrer han endnu et skud, som rammer indgangsdøren.

    – Vi ved ikke, om det er et røveri, der er gået galt, eller om det skulle være en afstraffelse af en person på stedet. Vi arbejder med alle muligheder, siger Henning Præstegaard.

    Efter skudepisoden forsvinder gerningsmanden sammen med en anden person på en knallert.

    Et ægtepar med en hund bliver set undvige knallerten, da den kommer kørende væk fra stedet. Politiet vil gerne tale med de to personer.

    – Et ældre ægtepar luftede en hund på en sti mellem jernbanen og et fodboldanlæg. De måtte undvige knallerten. Vi vil gerne høre dem, om de blandt andet har oplysninger om, i hvilken retning knallerten kørte, lyder det.

    Den 23-årige er uden for livsfare efter skudepisoden. Manden skal opereres torsdag.

    Offeret er i forvejen kendt af politiet, men ikke for noget voldsomt.

    Gerningsmanden beskrives som cirka 23 år og mørk i huden. Han var iført en mørk jakke, hvor der står “peak” på, mørk kasket og sort bandana.

    Knallerten er en grå Suzuki, og manden, der ventede på den, havde en sølvfarvet hjelm med blå staffering på.

    Der var cirka 15 personer til stede i forretningen, da der blev skudt.

    /ritzau/