Erik Sviatchenko scorer i endnu en Celtic-sejr

    Erik Sviatchenko gjorde onsdag sit til at føre Celtic videre frem mod en perfekt afslutning på 2016 i den bedste skotske fodboldrække. Og det i mere end én forstand.

    Den danske forsvarsspiller indledte nemlig selv scoringen med sit første ligamål i sæsonen, da Celtic besejrede Roos County med 2-0 i årets næstsidste ligakamp.

    Ifølge BBC førte danskeren bolden frem fra midterlinjen, før han skød hårdt fra distancen og overraskede gæsternes målmand, Scott Fox.

    Med sejren er Celtic fortsat ubesejret i den hjemlige liga, hvor holdet har vundet samtlige kampe i sæsonen på nær et enkelt opgør, der er endt uafgjort.

    Det kommenterede danskeren i en ønskebemærkning op til kampen.

    – Vi vil alle gøre vores bedste for at slutte stærkt af, og en sejr vil være en perfekt afslutning på en virkelig god kampagne indtil nu.

    – Så vil vi gå ind til årets sidste kamp med endnu mere selvtillid, sagde Erik Sviatchenko.

    Årets sidste opgør bliver det klassiske lokalderby “Old Firm”, når Celtic 31. december skal på besøg hos ærkerivalerne fra Rangers FC.

    Erik Sviatchenko skiftede for snart et år siden til klubben fra FC Midtjylland.

    Den danske forsvarsspiller er blevet fast mand i forsvaret og har været med til at vinde det skotske mesterskab samt Liga Cuppen i Skotland.

    /ritzau/