Trump anklager Obama for foragt mod Israel

    USA’s kommende præsident, republikaneren Donald Trump, går til angreb på præsident Barack Obamas Israel-politik i en meddelelse på Twitter.

    – Vi kan ikke fortsætte med at lade Israel blive behandlet med så total foragt og mangel på respekt. De havde engang en god ven i USA, men ikke længere, skriver Trump på Twitter.

    – Begyndelsen på enden var den forfærdelige Iran-aftale og nu dette (FN). Hold ud, Israel, 20. januar nærmer sig hastigt, tilføjer Trump med henvisning til den dato, hvor han tages i ed som præsident.

    Baggrunden for den kommende præsidents kritik er en afstemning i FN’s Sikkerhedsråd i sidste uge, der fordømmer Israels fortsatte byggeri af bosættelser på den besatte Vestbred.

    USA undlod at nedlægge veto mod resolutionen og afstod fra at stemme.

    Trumps udtalelse kommer kort inden, at udenrigsminister John Kerry klokken 18 dansk tid ventes at tale om den internationale modstand mod Israels fortsatte byggeri af bosættelser.

    Onsdag godkendte et udvalg i Jerusalems bystyre, at der kan opføres en fireetagers bygning til bosættere i Østjerusalem, der er en palæstinensisk bydel.

    Samtidig har Israel udskudt en beslutning om byggetilladelser for hundredvis af bosætterboliger for at undgå yderligere konflikt med regeringen i Washington, siger en kilde i det udvalg, der skal godkende tilladelserne.

    De nye boliger er en del af de byggeaktiviteter, som FN’s Sikkerhedsråd krævede afsluttet i en resolution fredag.

    /ritzau/AFP