Divisionsspiller skal erstatte gravid stjerne i Esbjerg

    Det bliver en gammel Team Esbjerg-kending, som midt i sæsonen kommer klubben til undsætning, efter det tirsdag blev meldt ud, at stjernen Estavana Polman er gravid og misser resten af sæsonen.

    Nanna Friis-Traberg er hentet ind på en kontrakt, der løber resten af sæsonen. Hun kommer skifter fra 1. divisionsklubben Fredericia HK, hvor hun i denne sæson har markeret sig med 103 mål fordelt på 13 kampe.

    Det meddeler Team Esbjerg i en pressemeddelelse.

    Både sportschef Thomas Hylle og cheftræner Lars Frederiksen siger, at der ikke er en forventning om, at Nanna Friis-Traberg kan levere på samme høje niveau som Estavana Polman, men at hun skal bidrage med “sine egne kvaliteter”.

    Nanna Friis-Traberg spillede på Esbjergs førstehold frem til 2008 og siden to år på klubbens andethold, før hun i 2010 flyttede til København for at studere.

    Hun glæder sig over at være tilbage på den jyske vestkyst.

    – Jeg har hele tiden haft en drøm om at vende tilbage til klubben, men jeg troede ikke, det var realistisk.

    – Nu får jeg mulighed for at komme ind på et hold, der i mellemtiden er rykket op i toppen af dansk håndbold, siger Nanna Friis-Traberg.

    Team Esbjerg er forsvarende danmarksmestre og ligger aktuelt nummer tre i Primo Tours Ligaen. Klubben er desuden nået til anden fase i Champions League.

    /ritzau/