Tiltale: Søstre udsat for voldtægt og trusler i årevis

    Retten i Kolding afsiger onsdag dom i en sag om talrige voldtægter, krænkelser og trusler mod to søstre af afrikansk oprindelse.

    Det er en 49-årig mand, som ligeledes har afrikansk baggrund, der er anklaget for at have forgrebet sig på pigerne. Det skal være sket i årene fra 2001 til 2014 i Skanderborg, Vejle og Give.

    De første overgreb begyndte ifølge anklager Helle Iversen, da den ældste søster var 17. Det fortsatte, til hun var cirka 19 år. Derefter begyndte overgrebene mod lillesøsteren, da hun fyldte 16 år.

    Søstrene boede ifølge anklagen hos den tiltalte, da deres familie havde betroet ham opgaven med at opdrage dem. Han er ikke i direkte familie med pigerne, men de har angiveligt forbindelse til den samme afrikanske klan.

    Anklager Helle Iversen kræver, at manden idømmes fængsel i otte til ni år.

    – Der er tale om grove krænkelser, som har fundet sted over flere år. Det er særligt groft, fordi der er anvendt vold og trusler om, at de ville blive sendt tilbage til Afrika, hvis de ikke føjede ham, siger Helle Iversen.

    Manden nægter sig skyldig i anklagen.

    Ifølge anklageskriftet tiltvang den 49-årige sig samleje med søstrene ved at slå dem i ansigtet, rykke dem i håret, tage kvælertag og holde dem nede.

    I 2003 blev den ene søster ifølge anklagen gravid og fik foretaget en abort.

    Anklagemyndighedens stærkeste beviser er de to pigers egne forklaringer.

    Både pigerne og den formodede gerningsmand har permanent opholdstilladelse, men ikke dansk statsborgerskab. Manden er ifølge Vejle Amts Folkeblad universitetsuddannet.

    /ritzau/