Brighton udvider sejrsstime og topper Championship

Fodboldklubben Brighton fortsætter den direkte march mod oprykning til Premier League.

Holdet fra den engelske sydkyst vandt tirsdag eftermiddag 3-0 over Queens Park Rangers og rykker dermed forbi Newcastle i toppen af den næstbedste række, Championship.

Under ledelse af den tidligere Newcastle-manager Chris Hughton har Brighton vundet fire kampe på stribe og er ubesejret i de seneste 17 ligakampe.

Hjemme på Amex Stadium skulle Brighton kun bruge 11 minutter på at komme i spidsen mod gæsterne fra London.

Angriberen Sam Baldock stod for scoringen, da han tordnede kuglen i mål fra kanten af straffesparksfeltet, og så var hjemmeholdet på vej mod de forventede tre point.

Kort efter pausen blev det 2-0 på en straffescoring af veteranen Glenn Murray, mens Anthony Knockaert gjorde det til 3-0 med godt 20 minutter igen.

Brighton, der har den danske målmand Casper Ankergren i truppen, har skrabet 51 point sammen i sæsonens første 23 kampe.

Newcastle har 49 point på andenpladsen, mens Reading som nummer tre er yderligere seks point bagefter.

De to øverste hold rykker direkte op i Premier League. Brighton var senest i den bedste række i sæsonen 1982-83.