Sejrshattrick sender nordmand op på siden af skilegende

    Nordmanden Kjetil Jansrud er fortsat helt suveræn i den alpine ski-World Cups super-G-disciplin.

    Jansrud var hurtigst i tirsdagens afdeling i Santa Catarina i Italien, og dermed har han vundet samtlige tre super-G-løb i denne sæson.

    Kun østrigeren Hermann Maier har tidligere præsteret at vinde de tre første super-G-løb i en sæson, men Jansrud er ikke meget for at blive sammenlignet med manden, der vandt 54 World Cup-løb i karrieren.

    – Det føles lidt voldsomt at blive nævnt i samme åndedrag som Hermann Maier, der er en legende, siger Kjetil Jansrud til NTB.

    – Det tager jeg med mig, men der skal nok lidt mere til for at blive sammenlignet med ham. Jeg skal være ydmyg nu. Der kommer også en dag i morgen, lyder det fra den 31-årige nordmand.

    Hans tid, 1 minut 30,88 sekunder, var 60 hundrededele af et sekund hurtigere end nummer to, Hannes Reichelt fra Østrig. Italieneren Dominik Paris snuppede den nederste plads på sejrspodiet.

    Jansruds første super-G-sejr i denne sæson kom 2. december i Val d’Isere, og to uger senere gentog han bedriften i Val Gardena.

    Det er også blevet til en enkelt styrtløbstriumf, så han i alt er oppe på fire World Cup-sejre i sæsonen.

    I kampen om den samlede World Cup må Jansrud dog fortsat se langt efter Marcel Hirscher, som ud over to World Cup-sejre også er noteret for hele seks andenpladser.

    Hirscher har 633 point mod Jansruds 482.

    /ritzau/