Rusland: Syriens regering og opposition forhandler

    Ruslands udenrigsministerium oplyser, at den syriske regering og den syriske opposition fører forhandlinger om et muligt møde i Astana i Kasakhstan. Det skriver nyhedsbureauet Interfax.

    Præsident Vladimir Putin siger, at det næste skridt i Syrien er en landsomfattende våbenhvile, og han har antydet, at det er rigtigt at bevæge sig mod en politisk løsning i landet.

    Putin er nået til enighed med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og med den syriske præsident, Bashar al-Assad, om at holde syriske fredsforhandlinger i Kasakhstans hovedstad, Astana.

    Disse forhandlinger vil finde sted ud over de forhandlinger, som finder sted under forsæde af FN i Genève, siger Putin.

    Et organ for de syriske oprørsgrupper afviser imidlertid rapporterne om forhandlinger med regeringen i Damaskus.

    – Vi i forhandlingskomitéen har helt klart ikke nogen forbindelse til denne sag, siger George Sabra, der er medlem af Den Høje Forhandlingskomité (HNC), som omfatter en række af de vigtigste, moderate oppositionsgrupper.

    Kasakhstans præsident, Nursultan Nasarbajev, der besøger Moskva i disse dage, siger, at han gerne vil have repræsentanter fra Rusland, Iran, Tyrkiet og Syrien til møde i Kasakhstans hovedstad.

    En højtstående leder fra Islamisk Stat i Syrien er blevet dræbt i kamp i det nordlige Syrien, hvor jihadisterne har forsøgt at stoppe amerikanskstøttede oprøreres fremrykning mod en strategisk vigtig dæmning.

    Det oplyser observationsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters. Den dræbte IS-leder var kendt som Abu Jandal al-Kuwaiti.

    /ritzau/Reuters