Politiet undersøger over 100 nye henvendelser i Emilie-sag

    Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået nok at se til i dagene efter, at den 17-årige Emilie Mengs lig blev fundet i en sø ved Borup.

    Flere end 100 personer har henvendt sig med oplysninger, der kan lede politiet på sporet af gerningsmanden.

    – Henvendelserne går på alt muligt. Det er køretøjer, der er set i området, forskellige personer eller mistænkelige forhold. Alt det er vi nu ved at undersøge nærmere, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

    Juleaftensdag opdagede en forbipasserende et lig i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

    Dagen efter kunne politiet oplyse, at der er tale om liget af den 17-årige Emilie Meng. Hun blev sidst set klokken fire om morgenen 10. juli ved Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder efter en bytur.

    Liget er blevet obduceret, men politiet er endnu ikke klar til at melde noget ud om dødsårsagen.

    – Vi kan ikke konkludere noget endnu. Vi arbejder med de retsmedicinske og kriminaltekniske undersøgelser. Men der går formentlig nogle dage, før vi kan kan sige noget om dødsårsagen, lyder det fra Søren Ravn-Nielsen.

    Allerede morgenen efter konstateringen af, at Emilie Meng er blevet dræbt, havde politiet modtaget omkring 45 henvendelser fra borgere. To dage efter er antallet af henvendelser altså oppe på over 100.

    Siden Emilie Mengs forsvinden i juli har politiet indsnævret antallet af mulige gerningsmænd fra 20.000 personer til cirka 200.

    Det er blandt andet blevet gjort ved at se på, hvilke telefoner der har været tændt i området på det tidspunkt, hvor hun forsvandt.

    – Den viden vil vi selvfølgelig bringe med ind i den nye virkelighed, der tegner sig, efter at man har fundet liget af Emilie ved Borup, sagde politiinspektør Kim Kliver mandag.

    /ritzau/