Bølger skyller en mand og hans bil i Hanstholm Havn

    Landets politikredse melder samstemmigt, at de værste konsekvenser ved stormen Urd har været væltede træer, høj vandstand og mindre alvorlig materiel skade på huse og biler.

    Generelt lyder det, at ingen mennesker er kommet noget til – dog med foreløbig en enkelt undtagelse.

    Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at en mand klokken lidt over ni tirsdag formiddag blev skyllet i Hanstholm Havn af bølger, der slog op over den mole, han stod på.

    Manden var af ukendte årsager kørt ud på molen og stået ud af sin bil, som også forsvandt i bølgerne kort efter.

    – Manden kommer selv op på molen, hvor han klamrer sig fast til en pullert, som man fortøjer skibe til, mens bølgerne slår ind over ham, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj.

    – Havnefogeden kører ud på molen i sin firehjulstrækker og får trukket manden ind i bilen, siger han.

    En robåd forsøgte først at komme den uheldige mand til undsætning, men de store bølger forhindrede den i at komme helt hen til ham.

    En redningsbåd var også på vej, men havnefogedens snarrådighed gjorde, at den ikke blev brugt.

    Manden nåede at ligge i vandet i fem-ti minutter. Han er blevet kørt til Thisted Sygehus til tjek, men er tilsyneladende i god behold.

    I de øvrige politikredse lyder det, at ingen er kommet noget til.

    – Vi har ikke haft nogen personskade af nogen art, heldigvis. Folk er blevet inde, lader det til, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen.

    Stormen Urd har påvirket biltrafikken, hvor flere broer i en periode har været lukket. Vindfølsomme køretøjer frarådes stadig at køre over Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

    Værst var stormen på den jyske vestkyst, hvor der i Thorsminde blev målt vindstød på 37,8 meter per sekund. Det svarer til orkanstyrke.

    /ritzau/