Stormen raser i det nordlige og vestlige Jylland

    Den varslede storm Urd er for alvor gået i land, og DMI melder om middelvind af stormstyrke og vindstød af orkanstyrke flere steder.

    Som ventet er det i første omgang gået ud over den jyske vestkyst, hvor de kraftigste vindstød på 37,6 meter per sekund er målt på Rømø. 32,5 meter per sekund er orkan.

    Både Nordjyllands og Midt- og Vestjyllands Politi fraråder al unødig udkørsel.

    I Nordjylland har politiet fået flere meldinger om væltede træer, knuste ruder og skader på private husstande, oplyser Nordjyllands Politi, der fraråder al unødig udkørsel, indtil stormen har lagt sig.

    Desuden er vandet i Limfjorden begyndt at stige. Kort efter klokken 20 skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, at vandstanden er 158 centimeter over daglig vande.

    Politiet har dog ikke fået anmeldelser om alvorlige hændelser i Nordjylland.

    Midt- og Vestjyllands Politis advarer om væltede træer, der har lagt sig over veje mange steder i kredsen. Desuden advares om løsrevne og flyvende genstande.

    Men også øerne syd for Fyn, det sydvestlige Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm oplever ifølge DMI meget kraftige vindstød.

    Allerede før stormen for alvor ramte kunne politiet over hele landet melde om væltede træer, flagstænger og stilladser.

    På Øresundsbroen, Svenborgsundbroen og Vejlefjordbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer. Og hvis man skal over Storebælt anbefaler Sund og Bælt, at man gør det før klokken 21.

    Vinden ventes at tage til i løbet aftenen og natten, og i kølvandet på den ventes der ud på natten og morgenstunden forhøjet vandstand flere steder i landet.

    Især i Isefjord og Roskilde Fjord ventes vandet at stige voldsomt.

    /ritzau/