Dansk trestjernet Michelin-restaurant får sur smiley

    Geranium – Danmarks eneste restaurant med tre Michelin-stjerner – har fået en sur smiley af Fødevarekontrollen.

    Det viser en kontrolrapport, hvor særligt for høje temperaturer i kølebokse bliver kritiseret.

    I de for varme bokse har der været opbevaret ferske skaldyr som østers, krebsehaler og kammuslinger.

    Yderligere har Geranium fået kritik for at have grønne og hvide plamager flere steder i kølerum.

    Kokken Rasmus Kofoed, der står bag restauranten, ærgrer sig over situationen, men mener, at der er tale om en overdrivelse.

    – Jeg er ikke enig i det skrevne. Jeg mener, at det er stærkt overdrevet, men jeg erkender, at der er nogle perioder i forløbet, hvor vi måske har sovet lidt, siger han.

    Han henviser til, at restaurantens eget system eSmiley til at måle temperaturer, har vist for mange grader, men ikke har givet besked om det.

    – Vi skulle have reageret lidt voldsommere omkring nogle temperaturer. Men da vi brugte dette eSmiley-program, som ikke udsender faresignaler, har vi troet, at alt var godt, siger Rasmus Kofoed.

    Han siger samtidig, at fisk og skaldyr altid er opbevaret på is uanset temperaturen i køleboksen.

    /ritzau/