Ukrainsk luftværn kæmper mod russisk luftangreb over Lviv

    Ukraines luftværn er natten til tirsdag i aktion igen, efter at Rusland har sendt luftangreb ind over den vestukrainske by Lviv, som ligger tæt på grænsen til Polen.

    Det oplyser byens borgmester, Andrij Sadovyj, ifølge nyhedsbureauet Reuters på beskedtjenesten Telegram.

    Borgmesteren skrev kort før klokken 04.00, at der var “en trussel” om et angreb, og at luftværnet var kommet på arbejde.

    – Vær sød ikke at forlade beskyttelsesrummene, lød det fra borgmesteren.

    Sadovyj har endnu ikke givet nogen meldinger om, hvorvidt nogen skulle være omkommet eller blot kommet til skade i angrebet.

    Der foreligger umiddelbart heller ingen informationer om materiel skade under angrebet.

    Luftangreb mod Ukraine sker nærmest dagligt, men angreb i de vestlige dele af landet forekommer nu engang sjældnere end i de centrale og østlige dele af landet.

    I midten af august blev tre personer dræbt i et luftangreb mod byen Lutsk, som ligger mindre end 100 kilometer fra Ukraines grænse til Polen og cirka 130 kilometer nordvest for Lviv.

    Angrebene har skabt nervøsitet i de omkringliggende lande, som er medlemmer af Nato.

    Rusland har flere gange angrebet havneområdet i Izmajil, som ligger på nordbredden af floden Donau, der adskiller Ukraine og Rumænien, og angrebene er blevet fordømt af Rumænien.

    Tidligere på måneden mistede en civil person livet, efter at Rusland indledte et tre timer langt droneangreb mod havnebyen.

    Rumænien er medlem af forsvarsalliancen Nato, og er et af de Nato-lande, der er tættest på krigshandlingerne i Ukraine.

    /ritzau/