Trump sparker kampagne i gang og erklærer sig mere vred end før

    USA’s tidligere præsident Donald Trump sparkede lørdag sin præsidentkampagne i gang med arrangementer i Salem i delstaten New Hampshire og Columbia i delstaten South Carolina.

    – Jeg er mere vred nu, jeg er mere dedikeret nu end nogensinde, sagde Trump til en lille menneskemængde ved Det Republikanske Partis årlige møde i Salem.

    Efterfølgende talte Trump ved et arrangement i Columbia sammen med hans lederskab i staten.

    Det er Trumps første kampagnearrangementer, siden han annoncerede, at han vil forsøge at blive præsident igen i 2024.

    Arrangementerne stod i kontrast til Trumps tidligere vælgermøder, hvor tusindvis af trofaste følgere ofte deltog. Lørdagens arrangementer var mere afdæmpede.

    I Columbia talte den tidligere præsident foran omkring 200 mennesker.

    Tidligere var Trump det klare centrum i Det Republikanske Parti, men et stigende antal folkevalgte fra partiet har udtrykt bekymring over Trumps chancer få at vinde en præsidentvalgkamp over den nuværende præsident, Joe Biden.

    80-årige Biden har ikke afsløret, om han har tænkt sig at stille op igen i 2024, men mange forventer, at han vil gøre det.

    Det Republikanske Parti har desuden heller ikke besluttet, hvem der skal være deres kandidat til præsidentvalget næste år.

    Adskillige republikanere overvejer, om de selv skal forsøge at blive partiets præsidentkandidat.

    Floridas guvernør, Ron DeSantis, anses af mange som Trumps største konkurrent.

    Men toprepublikanere i de to stater, som Trump lørdag besøgte, overvejer også, om de skal forsøge.

    Fraværet af flere toprepublikanere ved Trumps arrangement i South Carolina blev også bemærket. Blandt andet var formanden for partiet i staten ikke til stede.

    Trump forsøgte at gyde olie på vandene ved at sige, at han forventede en bølge af opbakning fra statens politikere i de kommende dage.

    /ritzau/Reuters