Sigtelse ændret: Mand forsøgte ikke at begå terror

  En 33-årig mand, der har været sigtet for forsøg på terror i Aarhus, er ikke længere sigtet for forsøg på terror.

  Anklagemyndigheden har droppet terrorsigtelsen, og i stedet sigtes manden for forsøg på grov vold og hensynsløs fareforvoldelse.

  Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

  Den 33-årige blev anholdt den 19. juli i år af Østjyllands Politi, fordi han var mistænkt for at køre ned ad Frederiksgade i Aarhus med meget høj fart. Ved episoden måtte flere mennesker på gågaden springe væk for ikke at blive ramt.

  Manden blev samme dag fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden krævede dobbeltlukkede døre, så offentligheden hverken kunne få indblik i sigtelsen, eller hvad der i øvrigt kom frem under retsmødet.

  Efterfølgende ophævede retten dog dørlukningen, og pressen og offentligheden kunne dermed få indsigt i, hvad manden var sigtet for.

  Den 33-årige var sigtet for forsøg på terrorisme ved vold af særlig rå, brutal og farlig karakter.

  Sagen er blevet efterforsket af Østjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET).

  Efterforskningen har ført til, at Statsadvokaten i Viborg konkluderer, at der ikke er grundlag for at tiltale den 33-årige for forsøg på terror.

  – Sagen behandles stadig for lukkede døre, og derfor er det begrænset, hvad vi på nuværende tidspunkt kan sige om sagens detaljer, siger statsadvokat Jakob Berger Nielsen fra Statsadvokaten i Viborg i pressemeddelelsen.

  Østjyllands Politi har endnu ikke rejst tiltale mod manden i sagen.

  Den 33-årige mand nægter sig skyldig. Han har siden grundlovsforhøret i juli siddet varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

  /ritzau/