Cornelius parat til tempochok: Lad bare Leicester komme


  FC Københavns spillere forventer, at Leicesters engelske mesterhold vil forsøge at give de danske gæster et tempochok i begyndelsen af tirsdagens Champions League-opgør.

  Andreas Cornelius og resten af FCK-holdet har indstillet sig på, hvordan de skal gribe det høje Premier League-tempo an.

  – Det er muligt, at de vil forsøge at give os et tempochok.

  – Vi kæmper tit selv med at få tempoet op i vores kampe i Superligaen, så det vil være ok. Så vil der være to hold, der gerne vil spille i et højt tempo, siger Cornelius.

  – Vi skal bare passe på, at det ikke bliver den slags spil, hvor bolden kører frem og tilbage fra den ene til den anden ende. Sådan rigtig engelsk bold. Det er Leicester vant til fra Premier League.

  – Vi skal prøve at styre det lidt mere. Stå solidt på banen og kontrollere kampen, når vi har fat i bolden, siger angriberen.

  23-årige Cornelius har personligt gang i en fin sæson. I de første Champions League-kampe mod FC Porto og Club Brugge har han vist, at han også kan gøre sig på internationalt niveau.

  Tirsdag kommer Cornelius på sin sandsynligvis sværeste opgave indtil nu, når han står over for Leicesters midterforsvarere Wes Morgan og Robert Huth. I sidste sæson pakkede den stærke forsvarsduo de fleste angribere i Premier League ind.

  – Jeg føler mig klar til den kamp her.

  – Jeg har haft en rigtig god sæson indtil nu, og jeg har præsteret i vores kampe i Champions League og Superligaen.

  – Den måde, vi har spillet på i de internationale kampe, har passet godt til min spillestil.

  – Det vil være et godt resultat, hvis vi kan få et point med hjem. Får vi mere, er det fantastisk, siger Andreas Cornelius.

  Mens FCK er tjekket ind i den midtengelske by med selvtillid ovenpå en sæsonstart uden nederlag i 21 kampe, så forholder det sig anderledes for værterne.

  Leicester har tabt fire gange i de første otte spillerunder af Premier League. I weekenden tabte holdet 0-3 på udebane til Chelsea.

  Andreas Cornelius regner dog ikke med, at den aktuelle form og selvtillid hos de to mandskaber får betydning, når kampen fløjtes i gang.

  – Man skal huske på, at deres hjemlige liga er stærkere end vores.

  – Jeg tror, at det mest handler om, hvordan vi præsterer i kampen. Leicester har et rigtig godt hold, og hvis de havde spillet i Superligaen, så var de også kommet ind til det her opgør med mange sejre.

  – Vi kommer selv med masser af selvtillid. Vi har ikke tabt nogle europæiske kampe. Vi har været solide og ikke givet mange chancer væk, siger angriberen.

  Leicester topper gruppe G med seks point, mens FCK indtager andenpladsen med fire point.

  Tirsdagens opgør i Leicester spilles klokken 20.45. De to hold står over for hinanden igen om to uger i København.

  /ritzau/