USA’s og Ruslands topgeneraler taler for første gang i krigen

    USA’s forsvarschef og øverste general, Mark Milley, har talt i telefon med sin russiske modpart, Valerij Gerasimov. Det er deres første samtale, siden krigen i Ukraine begyndte for knap tre måneder siden.

    Det oplyser en talsmand for Milley torsdag.

    – De militære ledere drøftede flere sikkerhedsrelaterede spørgsmål og er enige om at holde kommunikationslinjerne åbne, siger talsmanden.

    Han vil ikke oplyse yderligere om, hvad der blev talt om.

    – I overensstemmelse med hidtidig praksis vil detaljer om deres samtale blive holdt fortroligt, tilføjer han.

    Ifølge en russisk tv-station, der er kontrolleret af forsvarsministeriet, fandt samtalen sted på Milleys initiativ. De to generaler talte om situationen i Ukraine, skriver AFP.

    Milley og hans russiske modpart talte senest sammen den 11. februar. Det var knap to uger, inden at russiske soldater rykkede ind i Ukraine.

    – Indtil i dag har de ikke talt sammen siden, siger Milleys talsmand ifølge AFP.

    I sidste uge talte USA’s forsvarsminister, Lloyd Austin, med den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu. Det var første gang, de to ministre talte sammen siden Ruslands invasion af Ukraine 24. februar.

    Her opfordrede Austin til, at Rusland omgående indfører våbenhvile.

    En talsmand for Pentagon sagde siden, at den samtale “ikke løste nogen akutte spørgsmål eller førte til nogen ændring i, hvad russerne gør eller siger”.

    Siden Rusland invaderede Ukraine, har USA og Rusland etableret en hotline. Den skal forhindre fejlberegninger og en udvidelse af konflikten.

    /ritzau/Reuters