Pind forsikrer efter Nice-angreb: Danmark er beredt


  Justitsminister Søren Pind (V) sender sine tanker til Frankrig og det franske folk efter angrebet i den franske ferieby Nice, hvor mindst 84 mennesker har mistet livet.

  Han forsikrer samtidig, at Danmark er beredt.

  – Til alle kravene om “handling”: de danske myndigheder er beredte og har været det gennem nogen tid. Der er handlet.

  – Lad os i stedet for at råbe i mørket og splittes, samle os i sorgen over de døde og sårede og vise vores støtte til Frankrig, skriver justitsministeren på Facebook.

  Det var torsdag aften, at en lastbil kørte ind i en folkemængde i Nice, hvor mange befandt sig på gaden for se fyrværkeri og fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

  Ud over mindst 84 døde er omkring 50 mennesker kvæstet ifølge nyhedsbureauet AFP, hvoraf 18 af dem er i kritisk tilstand.

  Fransk politi har identificeret føreren af lastbilen, der blev skudt og dræbt af politiet, som en 31-årig fransk-tunesisk mand født i Tunesien.

  Gerningsmandens motiv kendes endnu ikke, ligesom det ikke vides, hvorvidt han havde tilknytning til eksempelvis den militante bevægelse Islamisk Stat, IS.

  Men Søren Pind understreger i sit opslag på Facebook, at vi ikke er i krig med islam.

  – Der er over 1 1/2 milliard muslimer i verden. Og samtidig vil det være en krig mod hundreder af millioner af uskyldige mennesker.

  – De mennesker, der i dag på min væg taler om enhver muslim som terrorist, har intet at gøre på min væg – og jeg har slettet dem.

  – Jeg ved, at en sådan tilgang kun vil gøre tingene værre og skabe endnu større konflikt og flere tab af menneskeliv. Jeg ved også, at det er efterretningstjenestens synspunkt, skriver ministeren.

  Det har fredag ikke været muligt at få justitsministeren i tale. Justitsministeriet henviste i stedet til det, som Søren Pind havde skrevet på de sociale medier.

  /ritzau/