90.000 ekstra har valgt lejelejlighed de seneste ti år

  Over en årrække er antallet af lejere i etageboliger kun steget og steget.

  Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

  Siden 2011 er antallet af lejere i lejligheder vokset støt år for år. Fra at der i 2011 var 849.485 personer, der boede til leje i lejlighed, er det i 2021 vokset til 939.792 personer. Det er en stigning på 10,6 procent.

  Udviklingen kan blandt andet forklares med de mange nybyggerier, der skyder op i Danmark. De har gjort det muligt for flere at leje sig ind i en lejlighed.

  - Der skyder i øjeblikket mange etagebyggerier op i landet, hvor en del af dem bliver lejet ud, og her er det netop attraktivt at flytte ind i en nyrenoveret bolig, hvor man for eksempel ikke har ansvaret for vedligeholdelsen, siger Peter J. Mattsen, administrerende direktør i Nybolig.

  De seneste års udvikling på ejerlejlighedsmarkedet, hvor priserne generelt har været stigende, har også påvirket udviklingen, bemærker direktøren.

  - De seneste par år har vi set en markant stigning i priserne på ejerlejlighederne, og specielt i de store byer skal man punge stort ud, hvis man vil købe, og derfor er mange nødsaget til at leje sig ind i boligen i stedet.

  - Samtidig er kravene til at låne penge til bolig også blevet strammet siden finanskrisen, og det forhold har også fået flere til at søge mod lejeboliger, siger Peter J. Mattsen.

  /ritzau/