Haiti beder USA sende soldater efter drab på præsident

    Haitis regering har anmodet USA om at sende soldater, som kan hjælpe med at beskytte den vigtigste haitianske infrastruktur.

    Det oplyser minister Mathias Pierre.

    Ønsket om hjælp kommer, efter at Haitis præsident, Jovenel Moïse, blev skudt og dræbt i sit hjem natten til onsdag lokal tid.

    Talsperson for det amerikanske udenrigsministerium Jalina Porter kan dog ikke bekræfte, at en sådan anmodning er blevet fremsat.

    Torsdag aften lokal tid meddelte politiet i Haiti, at der er identificeret 28 mistænkte, som menes at have stået bag drabet.

    Efter attentatet på den 53-årige præsident har politiet anholdt 17 mistænkte, mens tre er dræbt. Otte andre er på fri fod.

    Motivet bag angrebet kendes endnu ikke.

    Der kan dog tilsyneladende være tale om tidligere soldater i det colombianske militær. Det sagde Colombias forsvarsminister, Diego Molano, torsdag ifølge AFP.

    Det var omkring klokken 01.00 lokal tid onsdag, at gerningsmænd trængte ind i Jovenel Moïses hjem i Pelerin og skød ham og hans hustru, førstedame Martine Möise. Hustruen overlevede, men er i kritisk tilstand.

    Boligen ligger i bjergene over hovedstaden Port-au-Prince.

    Efter hændelsen erklærede regeringen onsdag morgen krisetilstand i landet i to uger. Det giver sikkerhedsstyrker beføjelse til at ransage hjem samt forbyde enhver form for forsamling, som kan forstyrre freden.

    /ritzau/Reuters