Biden genoptager amerikansk millionhjælp til palæstinenserne

  Præsident Joe Biden har onsdag genoptaget USA's bistand til palæstinenserne, som blev standset af den tidligere præsident Donald Trump.

  Biden-regeringen lover således 235 millioner dollar - knap 1,5 milliarder danske kroner - i støtte, ligesom at Biden siger, at han vil presse på for en tostatsløsning.

  Udenrigsministeriet oplyser, at USA vil bidrage med 150 millioner dollar til FN's hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten (UNRWA). I tillæg kommer 75 millioner dollar i økonomisk bistand til Vestbredden og Gazastriben og ti millioner til fredsskabende tiltag.

  Samtidig oplyser Det Hvide Hus i en erklæring, at Joe Biden støtter en tostatsløsning i konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

  Dette bekræftede Biden ifølge Det Hvide Hus i en telefonsamtale med Jordans kong Abdullah onsdag.

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, siger, at den amerikanske hjælp til palæstinenserne "tjener vigtige amerikanske interesser og værdier som et middel til at gå videre med forhandlinger om en tostatsløsning".

  - Bistanden giver kritisk lindring til dem, der har et stort behov, fremmer økonomisk udvikling og støtter den israelsk-palæstinensiske forståelse, sikkerhedskoordinering og stabilitet, udtaler Blinken i en erklæring.

  /ritzau/AFP