Afdød skuespiller vinder eftertragtet pris ved Golden Globe

    Den afdøde skuespiller Chadwick Boseman har natten til mandag dansk tid vundet prisen for Bedste Mandlige Skuespiller ved dette års coronaramte Golden Globes.

    Boseman modtager prisen posthumt for sin rolle i dramafilmen “Ma Rainey’s Black Bottom”, hvor han spiller en ambitiøs trompetist for jazzsangerinden Ma Rainey.

    Skuespilleren, der er mest kendt for sin rolle i superheltefilmen “Black Panther”, døde i august sidste år efter et længere kræftforløb, han havde holdt hemmeligt for offentligheden.

    Han nåede inden sin død at indspille flere film – heriblandt “Ma Rainey’s Black Bottom”.

    Prisen for Bedste Mandlige Skuespiller er blevet modtaget af hans enke, Simone Ledward Boseman.

    – Han ville sige noget smukt (hvis han var her, red.). Noget inspirerende. Noget, der forstærker den lille stemme inde i os alle, der siger, at du kan, at du skal fortsætte. Jeg kan ikke formulere mig som ham, siger hun.

    Nattens prisuddeling bærer tydeligt præg af den globale coronakrise.

    Der er normalt en sand perlerække af stjerner til stede ved uddelingen, men denne nat bliver der i stedet via videoforbindelser stillet om til vinderne, som giver deres takketaler blandt andet fra deres egne hjem.

    Og i balsalen i Beverly Hills Hotel er der stort set tomt med undtagelse af nogle ganske få publikummer, der udgøres af USA’s frontlinjearbejdere.

    Prisuddelingen præsenteres af skuespillerne Tina Fey og Amy Poehler. De var sammen værter for showet i Los Angeles, da priserne blev uddelt i 2013 til og med 2015.

    Men i år deler de værtskabet over video fra henholdsvis New York og Los Angeles.

    /ritzau/Reuters