Dommer holder døre lukket i mystisk terrorsag fra Holbæk

  Trods protester fra både forsvarere og journalister foregår et retsmøde ved Retten i Holbæk tirsdag bag lukkede døre. I retslokalet skal det besluttes, hvorvidt seks personer fortsat skal sidde varetægtsfængslet i en sag om terror.

  Sagen har forbindelse til en anden sag, hvor syv personer sidder varetægtsfængslet.

  Tidligere har sagen mod de seks været ført for dobbeltlukkede døre. Men der blev åbnet en smule op tirsdag. Derfor fik pressen mulighed for at høre argumenterne for, hvorvidt dørene skal være lukket.

  Ifølge anklagemyndigheden er det hensynet til afhøringer, den videre efterforskning og sagens alvorlige karakter, der taler for et retsmøde for lukkede døre.

  Omvendt mente samtlige af de seks sigtedes advokater, at der burde være adgang til at høre deres klienters forklaringer

  Dommeren valgte dog at følge anklagemyndighedens anmodning.

  Sigtelsen mod de seks personer blev ikke læst op i retten. Det er derfor fortsat uvist, hvad de konkret er sigtet for at have gjort.

  Tidligere har PET fortalt, at sagen har relation til en sag, hvor syv personer sidder varetægtsfængslet.

  Terrorsagen omfatter i alt 13 personer. De blev varetægtsfængslet i kølvandet på en aktion 6. og 7. februar, hvor politiet slog til på flere adresser i Holbæk.

  Siden har politiet fortalt, at man mistænker de fængslede personer for at planlægge et terrorangreb med islamistisk motiv i Danmark eller Tyskland.

  Myndighederne var kommet på sporet af gruppen, da en mand over nettet havde bestilt flere kilo kemikalier, som kunne bruges til at fremstille bomber.

  Kemikalierne skulle leveres til en 40-årig mands adresse i den tyske by Dessau-Rosslau, men var angiveligt bestilt af hans bror, der opholdt sig i Holbæk.

  Den 40-årige blev anholdt, men mandag kom det frem, at han er blevet løsladt af de tyske myndigheder. Han efterforskes fortsat.

  /ritzau/