Nyt tysk højreparti brager frem og Merkels CDU får bank


    På bekostning af mange andre emner har flygtningedebatten været i højsædet under valgkampen i Sachsen-Anhalt, Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz. Arkivfoto


    Det tyske højreparti Alternative für Deutschland står som ventet til et godt valg i tre tyske delstater, hvor der har været afholdt valg søndag.

    Ifølge den første måling fra ZDF står det få år gamle parti således til at komme ind i Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Sachsen-Anhalt, skriver nyhedsbureauet dpa.

    Like localeyes.dk på Facebook

    Omvendt er der smæk til forbundskansler Angela Merkels konservative CDU, som står til at tabe to af de tre delstater, hvor der samlet bor omkring 17 millioner tyskere.

    CDU taber i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz i det sydvestlige Tyskland, mens Merkels parti bevarer førerrollen i Sachsen-Anhalt i øst.

    På bekostning af mange andre emner har flygtningedebatten været i højsædet under valgkampen i Sachsen-Anhalt, Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz.

    Tyskland har det seneste år taget imod op mod en million flygtninge, og det er tilsyneladende meget afgørende for, at de tyske vælgere søger mod det nye højreparti.

    Tyskland har – modsat andre lande i EU – i årtier ikke haft partier på den ydre højrefløj.

    Alternative für Deutschland har blandt andet vakt opsigt med meldinger om, at tyske myndigheder skal skyde flygtninge og migranter, hvis de krydser grænsen til Tyskland illegalt.

    /ritzau/